Jakże smaczne szkolenie!
Data wydarzenia: 21-04-2016
W dniu 16.04.2016 r. w pracowni gastronomicznej Powiatowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Drawsku Pomorskim odbyły się warsztaty kulinarne dla nauczycieli przedmiotów zawodowych i pracowników gastronomii. Prowadzącymi zajęcia byli kucharze Hotelu Park**** w Szczecinie – uczestnik programu Top Chef Mariusz Siwak i Michał Majewski.
Mistrzowie kuchni zapoznali zebranych z nowoczesnymi technikami kulinarnymi, innowacyjnymi trendami w dekorowaniu potraw oraz możliwościami wykorzystania prostych produktów do sporządzenia wykwintnych dań.
W menu zaproponowali przystawki, zupę, dania główne i desery.
Uczestnikom najbardziej smakował podany krem z dyni z grillowanym kurczakiem i pianką marchewkową, polędwiczka wieprzowa z puree z selera z sosem z madery, kaszotto z grzybami oraz wyśmienite desery z rodzimych owoców.
Szkolenie było okazją do wymiany doświadczeń z zakresu sztuki kulinarnej oraz funkcjonowania nowoczesnego zakładu gastronomicznego. Wszyscy uczestnicy warsztatów bardzo wysoko ocenili poziom merytoryczny szkolenia oraz czekają na kontynuację współpracy z Mistrzami Kuchni.