Etatowy Członek Zarządu Powiatu Janusz Garbacz, Dyrektor ZSP w Drawsku Pom. Lidia Borzymowska i Dyrektor PCKZiU Mirosław Piłatowski uczestniczyli w pokazie umiejętności praktycznych uczniów oraz wręczyli uczniom Certyfikaty.
Właśnie dobiegła końca trzecia edycja projektu, w którym uczniowie technikum hotelarskiego oraz technikum żywienia i usług gastronomicznych przez 4 miesiące podwyższali swoją wiedzę i umiejętności zawodowe.
Podczas zajęć prowadzonych przez profesjonalnych trenerów zawodu młodzież z technikum żywienia uczyła się sztuki gotowania, przygotowania i podawania napojów, a młodzi hotelarze poznali kompleksową obsługę gościa hotelowego w trakcie jego pobytu. Wszyscy uczestnicy projektu brali udział w nauce języka angielskiego i niemieckiego, jak również poznali sztukę baristyczną, barmańską oraz zasady obsługi kelnerskiej konsumenta.
W listopadzie 10 uczniów w ramach projektu wyjechało na dwutygodniową praktykę zawodową do najlepszych restauracji i hoteli w Lipsku.
Kierownikami hotelu i restauracji ćwiczeniowej byli nauczyciele przedmiotów zawodowych Monika Gołąb, Mariola Kaliszan- Karpińska, Beata Kucharczyk oraz Zbigniew Juchnik.